SUPERSPORT WORLD CHAMPIONSHIP

Beszámolók, nyilatkozatok Phillip Island-ről

Sajtóközlemény, Phillip Island, Round 1:

Phillip Island 1. futam után: 

Tóth Imre #10 19. hely:
Szerettem volna legalább Petivel együtt menni ezen a futamon, de már az első pár kör alatt kiderült, hogy ez nem fog menni, ami elég siralmas számomra. Annyira csúszkált alattam a motor, mintha vízen mentem volna. A Yamaha az nagyon tetszik, teljesen más, mint a tavalyi motorunk volt. Minden szempontból jobb, csak egyenlőre még sem önbizalmat nem tudtam rá szerezni, hogy gyorsabban menjek vele, sem pedig érzésre nincs meg még az, hogy úgy csavarjam oda a gázt, ahogy kellene. A kanyar bejárattal is sok a problémánk, a motorfékkel is többek között, keresztbe áll a motor, mindenhol csúszkál a motor alattam. Remélhetőleg ezeket a problémákat meg tudjuk oldani hamar, nyilván nem ezen a hétvégén, bár a holnapi Warm-up-on és versenyen kipróbálunk még valamit, de ez nem itt fog megoldódni. Talán az első európai hétvégére megtaláljuk azokat a futómű beállításokat, amivel igazán tudok majd a mezőnnyel motorozni, hiszen a motor az jó, nagyon tetszik, jó vele motorozni, de nincs semmilyen adatunk erre a motorra, most szedegetjük össze a tapasztalatainkat, hiszen telemetria nélkül megyünk egyenlőre. A korábbi sérüléseim is eléggé hátráltattak, elég szeles volt az idő, nagyon sokat kell erőből tartani a motort.

Sebestyén Péter #56 18. hely:
A verseny elején egész jól tartottam a mezőnnyel a tempót, aztán a 4. és 5. körben kicsit elnyúltak tőlem. Ez főleg azért történt így, mert a teszten úgy próbáltunk beállításokat találni, hogy módosítottunk néhány paramétert, kimentem egy-két gyors körre új gumival, majd visszajöttem. Igazából a teszten nem is mentünk összefüggően 10 körös etapokat sem, nemhogy 20-22 köröset, mint a verseny volt. Az első körökben a motor úgy viselkedett, mint amire számítottam, aztán a gumi kopása miatt elkezdett másképp viselkedni a motor, és nem tudtam kimotorozni azt ami a motorban van, mert a beállításaink sem tudják azt ami a második 10-es etapra kellene. Erre biztosan el fog menni egy-két versenyünk, hiszen ezt nem lehet azonnal megoldani. Ha most még mehetnénk egy-két szabadedzést, akkor biztosan csak használt gumival mennék ki, hogy legyenek adatok tapasztalatok versenytávon is. Viszont telemetria nélkül ez elég nehéz így. A sérüléseim, amiket eddigi pályafutásom alatt összeszedtem, és amiket ezen a hétvégén pluszban szereztem, azok is eléggé hátráltattak, az utolsó körökben úgy ültem a motoron, mint egy 80 éves.

Tóth Imre csapattulajdonos:
Úgy érzem, hogy a típusváltás előrelépés a csapat életében, hiszen a BMW-nél mindenképpen jobb mindkét motor, sokkal jobbakat tudtak menni, mint az előző két évben. Számunkra ez volt az első hétvége, hogy állítani tudtuk a motorokat, Iminek nagyon fáj a válla, a sisakjával is voltak problémái, a futómű sem úgy dolgozik alatta, mint ahogy kellene, holnap a bemelegítésen ki fogunk próbálni egy másikat. Mindkét fiú nagyon elfáradt, nyilván nem motoroztak egész télen, úgy gondolom, hogy a harmadik, negyedik versenyre már egész jól be fogják motorozni ezt a motort, de ezt nekünk csapat szinten is meg kell tanulnunk. Úgy gondolom, ha folyamatosan tudunk fejlődni és fejleszteni, hamar utol tudjuk érni a mezőnyt.
  

Sajtóközlemény, Phillip Island 2. futam után:

Tóth Imre #10, 19. hely
A Warm-up-on úgy tűnt, hogy egy picit tudunk előrelépni, de állítottunk a motoron a versenyre és más gumit is választottam, ami nagyon tetszett, a tempónk egy kicsit jobb is lett, pár tizeddel jobbakat tudtam menni, de összességében a verseny nem lett jobb, úgyhogy Thaiföldön, a következő futamon a nulláról kezdjük el a dolgokat. A motor az változatlanul nagyon tetszik, csak egyenlőre még nem tudok vele tempót motorozni, lassú vagyok vele. Mivel egy hétvége kimarad, így a vállam is rá tud pihenni, ami azért kecsegtető, mert Buriram nem annyira megterhelő, mint Phillip Island. Szükség is van a pihenésre, mert a teszten is nagyon sok kört mentem.

Sebestyén Péter #56, 18.hely
A tegnap kitalált és a Warm-up-on kipróbált beállítások semmiben sem javítottak a helyzeten, sőt a rajtom is rosszabbul sikerült, mint tegnap mert a rajtelektronika nem úgy működik, mint ahogy azt szeretnénk. A tegnapi versenyhez képest tovább tudtam tartani a tempót, de leszakadtam tőlük és nem tudtam közeledni hozzájuk. A Warm-up-on a svájci Schmitterrel nagyon jól tudtam együtt motorozni, aztán egyszerűen elfogyok fejben. Ebben mindenképp javulni kell. Az Egyenesben és a kanyar bejárati ívén egész jókat megyek, a kanyar kijáratán fektetett motorral közel sem tudok olyan jól kigyorsítani mint a többiek. Ezt a két futamot tesztnek fogjuk fel, ezekből az információkból próbálunk meg konzekvenciákat levonni. Az lenne a cél, hogy Thaiföldön ne újra ott kelljen kezdeni, ahol itt is elkezdtük, hanem hogy az eddigi munkát tudjuk majd folytatni. Bár azt a pályát egyáltalán nem ismerem, nyilván elemeztem már a TV-s felvételeket, így jóslásokba nem szeretnék bocsátkozni.