Former WORLD CHAMPIONSHIP Team 
 Since 2021 Coach - Manager For Young Riders

Nehéz de reményt adó szezonnyitó a BMW Racing Team Tóth számára Ausztráliában.

A magyar idő szerint szombat késő éjjel történt bemelegítő edzésen Imre 7 kört tett meg, a lehető legoptimálisabb versenybeállításokat keresve a 22. helyen végzett.

A tesztek hiányának köszönhetően a motor szinte kezelhetetlen volt, a két hivatalos tesztnap óta csak a formáját kereste a csapat. A legnagyobb probléma a motor hátulján jelentkezett, képtelenség volt irányítani, főleg a kanyarokban.

Ifj. Tóth Imre nyilatkozata az első verseny után:

Továbbra is borzalmasan nehéz a helyzet, nem tudtunk előrelépni semmilyen téren. A motor hátulján az összes létező alkatrészt kicseréltük, minden variációt kipróbáltunk de egyszerűen nem tudom úgy elfordítani a motort, hogy gyors tudjak lenni. Több stílusban próbáltam motorozni, lassabban, gyorsabban venni kanyarokat, nagyobb fékezéssel vagy rágurítani az ívekre de nem vezetett eredményre. A második versenyre az első felfüggesztés radikálisabb beállításaival próbáltunk kompenzálni. Az új váz és az alkatrészek összehangolása nem a legkönnyebb feladat.”

Imre a 20. helyen ért célba az első versenyen, egy kör hátrányban a mezőnyhöz képest.

A második futamra valamelyest javult a helyzet, az első futóművön végzett beállítások jobb versenytempót produkáltak.

Ifj. Tóth Imre nyilatkozata a második verseny után:

A két verseny közötti beállítás módosítások kicsit javítottak a motor irányíthatóságán. Nagyon sok időt elveszítettünk az egész hét során, de úgy érzem a második futamon el tudtunk indulni a helyes irány felé. Sok tapasztalatot és adatot tudtunk gyűjteni az új motorról amiket otthon ki fogunk elemezni. Thaiföldre valószínűleg fejlesztésekkel érkezhetünk, amennyiben sikerül új alkatrészeket beszereznünk az olasz BMW Team Italiatól amik sokkal jobbak lehetnek a 2015-ös vázhoz. Rengeteget kell még fejlődnünk, de egy kicsike remény megcsillant a második verseny során, az utolsó versenyben futott köröm volt a leggyorsabb. Nagyon örülök annak, hogy végig tudtunk menni, nem állt meg a motor és végre újra pályán lehettem. Szívből kívánom, hogy csapattársam Gábor nagyon hamar felépül, és Aragontól talán tud menni. Thaiföldre mindenki tiszta lappal érkezik, új verseny és pálya, reméljük az esetleges fejlesztések beváltják a hozzá fűzött reményeket. Szeretném megköszönni az egész csapat, szerelőim és mindenki munkáját, aki segített abban, hogy egyáltalán itt lehessünk. Egytől egyig 110%-ot nyújtott mindenki.”

Imre a második futamon 17. helyen ért célba, az első versenyhez hasonlóan egy kör hátrányban a mezőnyhöz képest.