Former WORLD CHAMPIONSHIP Team 
 Since 2021 Coach - Manager For Young Riders

Összefoglaló a pénteki szabadedzésekről.

A technikai problémákhoz egy egészségügyi is felsorakozott a hétvégi Holland nagydíjra készülő BMW Racing Team Tóth listájára.

Valamelyest biztatóan kezdődött az első szabadedzés, Rizmayer Gábor a 21. helyen, egy másodpercre a Superpole limitidőtől végzett és az alábbi nyilatkozatot tette:

Rizmayer Gábor első szabadedzés utáni nyilatkozata:

Végre egy olyan pályán mehetek amit ismerek, ezt igyekszem kihasználni. A beállításaink azonban hiányosak ehhez a motorhoz, de a tavalyiak egész jól használhatóak. Megpróbálunk innen valamelyest gyorsulni és közelebb maradni a mezőnyhöz.”

Gábor a 21 helyen zárta az edzést, legjobb ideje 1'41.543 volt, 15 megtett körrel.

Ifj. Tóth Imre ínhüvelygyulladással érkezett az asseni pályára, amit sokkal rosszabbá tesz a hideg időjárás és a motoron keletkező szinte fagyasztó menetszél.

Ifj Tóth Imre első szabadedzés utáni nyilatkozata:

A hideg időjárás sajnos egyáltalán nem kedvez sem nekem, sem pedig a motornak. Az első felfüggesztéssel szint egész évben problémánk volt eddig amit képtelenek vagyunk megoldani, továbbá az elektronikai gondok sem akarnak szűnni bármilyen keservesen is keressük a megoldást.”

Ifj. Tóth Imre a 23. helyről várhatta a második szabadedzést, 16 megtett köre közül az 1'42.994-es volt a leggyorsabb.

Sajnos a második edzésre ismét utolérte a csapatot a technika ördöge, Rizmayer Gábor motorja egyszerűen nem indult be a boxban, így az egész edzést ki kellett hagynia.

Rizmayer Gábor második szabadedzés utáni nyilatkozata:

Borzalmasan sok időt és adatgyűjtési lehetőséget veszítettünk ezzel a kihagyott edzéssel. A beállításaink jók voltak, a Superpole sem tűnt annyira elérhetetlennek mint eddig, erre tessék... Nagyon bízom benne hogy holnap tudunk javítani.”

Gábor a problémák miatt nem teljesített mért kört.

Ifj. Tóth Imrét az ínhüvelygyulladás mellett a motor egyre inkább jelentkező kezelhetetlensége is hátrálhatta a második edzésen.

Ifj Tóth Imre második szabadedzés utáni nyilatkozata:

Nagyon mély gödörben vagyunk, szenvedünk. Valahogy próbáljuk orvosolni a motor gondjait a hétvégén, de nagy a baj. Semmi tapadásom nincs, közel sem tudom annyira megdönteni a motort mint kellene, minden kanyarban ki akar esni alólam. A beállításokat megpróbáljuk az idei vázhoz igazítani, de eddig nem sok sikerrel.”