Former WORLD CHAMPIONSHIP Team 
 Since 2021 Coach - Manager For Young Riders

Összefoglaló az első Phillip Islandi szabadedzésről.

Ifj. Tóth Imre, valamint Rizmayer Gábor is elégedetlenül zárta az első edzést.

A tesztekhez képest sokkal radikálisabb beállítások egyelőre nem a várt eredményt hozták. Imre motorjának az egyensúlya szinte kanyarodásra alkalmatlanná teszi a BMW-t, míg Rizmayer Gábor is kénytelen volt a hétfő délutáni vázbeállításokhoz. Minimális pozitívum az, hogy az új motorblokkokkal nagyobb végsebességre volt képes mindkét versenyző.


Ifj. Tóth Imre nyilatkozata:

A teszthez képest rengeteget próbáltunk állítani a motor geometriáján. Az új váz és az új futómű miatt eddig nem találjuk a helyes irányt. Kénytelenek vagyunk visszatérni a teszten használt beállításokhoz. A motort alig lehet megfékezni, a kanyarokban is nagyon makrancosan viselkedik, kibillen az egyensúlyából. A nulláról kell újraindulnunk, nagyon bíztunk benne, hogy a drasztikus változtatások miatt az amúgy sem száz százalékos motorra a jó irányban indulhatunk el. Sajnos nem így lett.”

Imre a 24. helyen zárta az első edzést, 1:36:699-as idővel 18 megtett körrel.

Rizmayer Gábor picit elégedettebben szállt be a BMW-ről, két másodpercet javított a teszten elért legjobb idején.

Rizmajer Gábor nyilatkozata:

Ezzel az új motorblokkal sikerült kicsit gyorsulni, az új váltót sokkal jobban ki tudjuk használni, ami a végsebességeken is megmutatkozik. A motor vázbeállításairól ugyanazt mondhatom el mint Imre, ugyan én a tavalyi futóművet használom átalakítva de a problémánk Imrével egyforma. A hétfői beállítások vannak a motoron, reméljük délutánra tudunk egy picit még gyorsulni.”

Rizmayer Gábor a 20. helyről várja a második szabadedzést, 1:34:633-as legjobb idővel, Imréhez hasonlóan 18 megtett mért körrel.