Former WORLD CHAMPIONSHIP Team 
 Since 2021 Coach - Manager For Young Riders

Phillip Island P4!!!

Phillip Island elsÅ‘ verseny, melyet 2 napos hivatalos teszt elÅ‘zött meg.
Az Ausztrál nyárban kezdÅ‘dÅ‘ Világbajnokság elsÅ‘ futamára rendkívül motiváltan érkeztünk meg, azonban nem igazán tudtuk, hogy pontosan mire számíthatunk, mert teszt nélkül érkeztünk meg a világ másik végére.
Hector Barbera a tél folyamán bomba formában készült fel a versenyekre, már tényleg csak az új R6-os Yamahán való felkészülés maradt hátra. Terveink szerint szerettünk volna Spanyolországban tesztelni, de ez nem jött össze. Így az elsÅ‘ ismerkedés a motorral Ausztráliában történt meg az elsÅ‘ hivatalos teszt napokon.
A hetet nagyon pozitívan kezdtük és már az elsÅ‘ körökben látszott, hogy Hectornak passzol a Yamaha R6. Az elsÅ‘ két napos tesztet az elÅ‘kelÅ‘ 7.helyen zártuk. A motorblokkot nagyon jól sikerült összerakni, erÅ‘snek bizonyult, melyért köszönet illeti a Yart Ausztria-i tunning központot. Vázikusan és futómű téren még voltak elmaradásaink, melyet hosszas késÅ‘ esti munkával a verseny napjára szinte teljes egészében sikerült megoldani. Ahogy szokták mondani, sok munka meghozza a gyümölcsét, nos így is lett. A kvalifikációt a 7. hellyel sikerült zárni, mely a 3.sor legelejét jelentette. A verseny sajnos Pit Stop-al kellett kötelezÅ‘en megoldani, mely döntést a Pirelli gumik túl gyors és veszélyes kopása miatt hozták meg. Hector taktikája az volt, hogy szeretett volna elsÅ‘-hátsó kereket is cserélni, ezért még szombaton és vasárnap is a futam elÅ‘tt folyamatos kerékcserét gyakoroltuk. A szerelÅ‘k nagyon gyors és profi munkával 38 másodperc!! alatt sikerült kicserélni a kerekeket. Versenytempónk az elsÅ‘ hároméval azonos volt, olyannyira hogy Barbera futotta meg a verseny második legjobb körét. Tökéletes boksz taktikával az elÅ‘kelÅ‘ 4.!!!helyet értük el. Ez a helyezés hatalmas löketet ad nekünk és a VersenyzÅ‘nknek is a következÅ‘ futamra, mely Thaiföldön Buriramban, Március 17.-én rendeznek meg. A második futamra reményeink szerint a motor is sokkal felkészültebben érkezik meg, mivel sok sok kis dolgot viszünk magunkkal, mellyel csak gyorsabbak lehetünk és immáron elérhetÅ‘vé válhat a dobogós helyezés elérése.  
Az egész Ausztrál hétvégét pár szóval tudnám jellemezni: Köszönöm Hectornak és a szerelÅ‘knek a tökéletes munkát. Profi munka volt mindenkitÅ‘l! Cél közös! Irány a dobogó legfelsÅ‘ foka!:-)
Üdv,
Tóth Imi