SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP

Radikális változtatások után javulás a szombati első edzésen.

Az Ifj. Tóth Imre motorján eszközölt alkatrész, valamint beállításbeli módosítások kifizetődőnek látszanak.

Ifj. Tóth Imre harmadik szabadedzés utáni nyilatkozata:

Sokkal jobb a helyzet mint tegnap. Kicseréltük a gyújtást a teljesen utcai Stock verzióra, amivel meglepően jobb a teljesítményünk mint a Superbike változattal. Ki kell derítenünk miért viselkedik a Superbike ECU-val sokkal rosszabbul a motor mint ezzel. Beszélnünk kell a BMW-vel, hogy mi ennek az oka mert ez közel sem ideális helyzet. Most már talán fogunk tudni a mezőnnyel menni, de egy nappal el vagyunk csúszva a tervezett menetrendünkhöz képest. A hideg időhöz kell még igazodnunk, módosítani a beállításainkon, erre maradt 30 percünk a negyedik szabadedzésen. ”

Imre a 24. helyen zárta az edzést, legjobb ideje 1'41.958 volt, 15 megtett körrel.

Rizmayer Gábort még jobban tépdelte a technika ördöge, Gábor a tegnapi második edzést teljes egészében, míg a ma reggeli harmadikat félig ki kellett hagynia.

Rizmayer Gábor harmadik szabadedzés utáni nyilatkozata:

Rengeteg időt veszítettünk két nap alatt, de végre ma reggel újra életre kelt a motorom. Kellett egy kis idő amíg lendületbe tudtam jönni, kicsit csalódott vagyok amiért nem sikerült a Superpoleba jutnunk. Nagyon remélem, hogy a negyedik edzésen tudunk még a jó irányba haladni és a versenytempónkkal tudjunk kompenzálni a hétvégén elveszített eredményeket.”

Rizmayer Gábor a 23. helyről várja a negyedik szabadedzést, 11 megtett köre közül az 1'41.770-es volt a leggyorsabb.