Former WORLD CHAMPIONSHIP Team 
 Since 2021 Coach - Manager For Young Riders

Több napi kemény munka után elégedetten zárta a napot a BMW Racing Team Tóth.

Irdatlan munka előzte meg a pénteki pályára lépést, Rizmayer Gábor ausztráliai bukását követően versenyképes állapotba kellett hozni a BMW-t, továbbá új alkatrészekkel is készült a csapat a hétvégére, amik szintén komoly szerelést igényeltek.

A ”hardverrel ” ezúttal sem volt probléma, azonban péntek reggelre világossá vált, hogy BMW által küldött elektronikai szoftver ismét siralmas állapotban került a csapat kezeibe. Ireneusz Sikora motorja elektronika nélkül ment végig az első edzésen. A Rizmayer Gábort helyettesítő újonc lengyel versenyző a körülmények ellenére is nagyszerűen teljesített. Ifj. Tóth Imre motorja valamivel kezesebb volt, bár a motor hátulján tapasztalt futómű problémák továbbra is akadályozzák a fejlődésben.

A második edzésre valamelyest normalizálódott a helyzet, Imre motorja jóval kezelhetőbbnek bizonyult, valamint Sikora motorján is sikerült legalább a stock ECU-t működésre bírnia a BMW elektronikai szakemberének így a közönségtől hatalmas ovációt kapva sikerült elérnie a 107%-os határt, sőt, az egyik thai szabadkártyást is maga mögé tudta utasítani.

A Superpleba kerülés távolinak tűnhet, de a csapat jelentősen jobb formában van mint Ausztráliában ami bizakodásra adhat okot.

A két szabadedzés összesített eredményei alapján Ifj. Tóth Imre a 24. míg Ireneusz Sikora a 25. helyekről várják a holnapi folytatást.

24 10 I. TOTH HUN BMW Team Toth BMW S1000 RR  1'39.256 

25 5 I. SIKORA POL BMW Team Toth BMW S1000 RR 1'40.719